Casa Mândru Gheorghe și Ioana

Casa Mândru Gheorghe și Ioana


Address

Rucăreni, 627320 Soveja, România

Telefon

Despre

Casa Mândru este situată în satul Rucareni al comunei Soveja, pe strada Rucăr, la numărul 92 și beneficiază de o poziție frumoasă, cu expunere sudică și o panoramă încântătoare pe tot parcursul anului.  De pe prispa casei vedeți în prim plan Dealul Moșului, o colină acoperită cu o bogată floră montană, puteți admira pădurea de brazi din apropierea satului, iar în planul îndepărtat se întrezărește lanțul Munților Vrancei.

Casa păstrează arhitectura tradițională specifică zonei cu planul rectangular  cu laturile de 10 metri pe 6,5 metri. „Casa Mare” a fost construită în curtea văduvei Catrina Podoleanu, mama mezinei Ioana, de tânăra familie Mândru întemeiată în iarna anului 1935 de catre Gheorge si Ioana. Construcția casei a început în 1938, moment marcat prin  cioplirea pietrei de temelie și înregistrarea numelui lor în piatra acesteia. Fundația casei din piatră de râu are o înălțime de 1,40 metri în partea frontală orientată spre sud, și 20-30 cm în partea din spate orientată spre nord, compensând astfel panta dealului din spatele si de sub casa.  Casa este compusă (în formatul clasic al  Casei de Sus din Soveja) din: Casa Mare, Camera de Sus, sala sau tinda și chilerul din fundul tinzii. Din sală se poate urca în podul casei, un pod cu acoperiș în patru ape, fără stâlpi de susținere. Acoperișul casei este învelit cu sindrilă.

Pe toata fața casei, pe lungimea de 10 metri,  avem o prispa generoasă (târnaț), decorată cu o florărie din lemn traforat, specifică zonei. Florăria a fost adăugată casei în anul 1941, anul nașterii fiicei lor Mina în absența tatalui ei, plecat pe front în cel de-al doilea Război Mondial. Casa a fost transmisă din generație în generație, de la bunici la părinți, iar acum noi am decis să-i deschidem ușile pentru a vă găzdui.

În intimitatea gradinii avem amenajata o zonă de gratar și de odihna precum și o zona de SPA cu ciubar si saună.

Daca nu doriti să gătiți, puteți beneficia de servicii de catering cu mâncare tradițională gatită din ingrediente locale de către priceputele bucătarese locale.

Atmosfera casei este caldă si primitoare, păstrând multe elemente autentice ale arhitecturii si designului tradițional. Casa este o oaza de liniste si confort, oferind o experiență autentică de vacanță la țară.

Mai nou, aici puteți face o binefăcătoare și purificatoare saună în ciubăr de lemn așa cum numai la noi puteți găsi.

Tip cazare

  • Pensiune

Caracteristici

  • Parcare
  • Rezervări
  • Terasă
  • Wi fi

Alte sugestii

Vila din Poiană Soveja

Cazare

Pensiunea Alessia Soveja

Cazare

Casa de sub Piatră - Muntioru, Vintileasca

Cazare

Casa Luca Gheorghe și Domnica

Cazare

Casa Ghibirdic Gheorghe și Marina

Cazare