Crama Gura Ursului

Crama Gura Ursului


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Poiana Părului nr.6, Jariștea 627180, Romania

Despre

Comuna Jariştea se găseşte în mijlocul celei mai întinse Podgorii din România. Aflată la 20 de km de Focşani, în proximitatea Vrancei arhaice, Jariştea beneficiază de o poziţie privilegiată, ideală pentru cultivarea viţei-de-vie, cultură care ocupă 70% din totalul suprafaţei agricole.

Gura Ursului, fiind o zonă izolată cu terenuri greu de lucrat și unde frecventele atacuri ale animalelor sălbatice respectiv urși și mistreți diminuează serios producția de struguri, după anii 1990 a fost abandonată în mare parte de proprietari.
Prin inițiativa unui pasionat de vie și vin, Crăciun Costel terenurile au fost cumpărate și reînființate cu soiuri de mare valoare.
Astăzi datorită unicității solului și poziției acestuia, aici se obțin în crama ce poartă același nume, vinuri unice sub directa îndrumare a fiului acestuia tânărul Ing. horticol Crăciun Andrei.
Cele mai reprezentative soiuri cultivate : Fetească Albă,  Fetească Regală, Chardonnay, Traminer roz, Tămâioasă Românească, Merlot, Cabernet Sauvignon.


Sursă foto și text: https://www.cramaguraursului.ro/

Photo Gallery

Alte sugestii

Crama Vinul Vrancei

Cramă

Crama Aurelian Lupu

Cramă

Casa Vinului Samoila

Cramă

Casa de Vinuri Vrânceana

Cramă

Cramele Cotești-Odobasca

Cramă