Mic atelier de pâine

Mic atelier de pâine


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Pictor Nicolae Grigorescu 7, Focșani 620172, România

Despre

Atelier de pâine artizanală cu maia naturală, cultura proprie, (fără drojdie).
Ce înseamnă o pâine bună? Înseamnă în primul rând ingrediente puține și foarte bune: făină, apă, sare. Înseamnă dospire cu maia, nu cu drojdie. Maiaua e o cultură de baterii lactice (aceeași familie cu cele care fac iaurtul, varza murată sau carnea maturată) specifice aluatului, pe care brutarii o hrănesc regulat și din care recoltează o mică cantitate pentru fiecare lot de pâine. 
Fermentația lentă (peste 20 de ore) a aluatului cu maia produce o modificare substanțială a gustului și eliberează foarte mulți nutrienți din făină: pâinea e ușor acrișoară, e foarte nutritivă și se păstrează proaspăta mai multe  zile. În aluatul cu maia dospit lent se produce o adevărată mutație "alchimică". Se poate trăi luni de zile cu pâine și apă dacă pâinea e dospită cum trebuie. 
Pâinea industrială, dospită rapid și crescută cu drojdie sau praf de copt e mai mult amidon decât pâine. Dincolo de gustul fad și faptul că se usucă imediat, valoarea ei nutritivă e săracă comparativ cu o pâine făcută cu maia și dospită lent. Se spune că pâinea îngrașă. Da, pâinea de slabă calitate chiar îngrașă

Alte sugestii

NIDA FRUCT

Producător local

Livada lui Cosmin

Producător local

II Trifan Marian - Miere de albine și produse derivate

Producător local

Velicu Gheorghita

Producător local

Măcelăria “La Tomiță”

Producător local