Moșia Domnească

Moșia Domnească


Program

Închis
Vezi programul

Address

DN2L, Străoane 627325, România

Despre

Scurtă descriere: Afacerea a început după câțiva ani în care proprietarii au cumpărat vechile podgorii din zonă și au început să le replanteze cu soiuri nobile de struguri românești și internaționali. În 2015, când a fost înființată societatea, Vinuri Pancene SRL avea în administrare 45 ha de vii, astăzi suprafața fiind de 67 ha. Parcelele viticole sunt situate pe cel mai înalt deal din zona Panciu, dealul Chicera.   

Ce găsim într-un pahar de vin de la Moșia Domnească?
Pământurile noastre cu amintiri despre meșteșuguri învățate de la părinți și perfecționate prin tehnologie. Soarele Vrancei, care mângâie vița de vie îngrijită cu grijă și pasiune, este forța ce ne călăuzește în tot ceea ce facem pentru a crea emoții într-un pahar. Vrem să facem mai mult decât vin. Ne dorim să creăm vinuri care depășesc toate așteptările.

Vinuri
Avem datoria să păstrăm și să ducem mai departe toate lucrurile care ne dau rostul pe acest pământ binecuvântat, așa cum ne-au lăsat moș-strămoșii noștri, generații neîntrerupte de viticultori, încă din negura timpului. Cele mai reprezentative soiuri cultivate: Fetească Albă, Fetească Neagră, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Fetească Regală, Merlot, Pinot Noir. Crama dispune de un spațiu pentru degustare destinat turiștilor.

Gama Începuturi
Moștenirea noastră, în Vrancea, la Panciu, este legătura cu Pământul, cu Vântul, cu Soarele și Apa – elementele care împreună cu știința oamenilor, moștenită și ea, din tată-n fiu, fac VINUL.
În Panciu, pe vremuri, oamenii erau pașnici, iar vinul bun și roadele pământului îi făceau plini de voie bună, dar când venea vorba de pământul lor deveneau aprigi, gata oricând de luptă și nimic nu-i mai putea opri. Noi păstrăm cu sfințenie această MOȘTENIRE și vom continua să o facem cât va fi timpul!

Gama Apus de Soare
Hipnotizați parcă, pășim discret în Țara Corbilor Negri, unde freamătul CODRILOR de ARAMĂ și al IERBII de OMĂT se contopește grațios cu parfumul ireal de FLOARE ALBASTRĂ.
Și totul parcă, se transformă la APUS de SOARE în poezia unui nou început și te ispitește pentru a savura un vin bun, autentic de PANCIU.

Gama Taine
Din timpuri străvechi, la noi, la Panciu, se fac vinuri, și nu orice vinuri, ci acelea care ne-au însoțit în cele mai bune momente ale vieții, dar și în cele mai grele, ne-au dat putere în bătălii, ne-au udat victoriile și ne-au ajutat să trecem cu capul sus peste înfrângeri.
Viile noastre stau pe un picior de plai, pe-o gură de rai, pe dealurile mărețe ale Panciului și au sub ele hrubele în care de sute de ani se odihnește vinul, care găzduiau luptătorii Moldovei când se întorceau victorioși din lupte, dar și norodul înspăimântat și fugar din fața năvălitorilor de orice fel.
Taine oamenilor de pe acest pământ vin din negura timpului, multe sunt încă și vor rămâne TAINE, dar ce știm sigur este că toate, într-un fel sau altul, au legătură cu licoarea noastră magică, vinul!

Nume firma: SC VINURI PANCENE SRL
Suprafață cultivată: 81 Ha
Proprietari: Marius Pricope și Ciprian Ploșniță
Cantitate îmbuteliată anual: 38.000 L

Sursă foto și text: https://www.mosiadomneasca.ro/

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Crama Vinul Vrancei

Cramă

Crama Aurelian Lupu

Cramă

Casa Vinului Samoila

Cramă

Casa de Vinuri Vrânceana

Cramă

Cramele Cotești-Odobasca

Cramă