Muzeul din Adjud a fost redeschis


Muzeul din Adjud a fost redeschis și reintrodus în circuitul turistic, cu sprijinul Primăriei Adjud, care a renovat clădirea. Acesta este amenajat în clădirea Bibliotecii Municipale „Elena Lahovary” din parcul central. 

Închis în anul 2020 pentru modernizarea clădirii în care funcționează, punctul muzeal adjudean oferă vizitatorilor interesante descoperiri arheologice, documente și informații din județul Vrancea, dar în mod particular din Adjud, Adjudu Vechi, Șișcani, Domnești Sat, de pe Valea Domoșiței și de pe malul stâng al Siretului, din Lespezi, Homocea și Ploscuțeni. Două săli sunt rezervate colecțiilor de floră și faună din Lunca Siretului și din zona montană a fostului Ținut al Adjudului. 

Punctul muzeal din Adjud cuprinde și o bogată colecție de floră și faună din Lunca Siretului și din zona montană, organizată pedagogic, pentru a servi ca material didactic instituțiilor de învățământ. Nu în ultimul rând, spațiul a fost gândit ca o introducere în istoria locului, o carte de vizită pentru cei care doresc să înțeleagă trecutul și prezentul arealului geografic din nordul județului Vrancea. Din acest punct de vedere, muzeul a rezervat un loc savantului Sava Athanasiu, născut în Satul Ruginești, crescut în Satul Văleni și ajuns unul dintre cei mai mari geologi ai lumii. Dacă familia Giurescu a dat trei academicieni, în trei generații succesive, familia Athanasiu din Ruginești a dat 3 academicieni în două generații: Sava Athanasiu și doi dintre fii săi, Ion și George, geologi la rândul lor, au fost membrii ai Academiei Române, caz rarisim în istoria Academiei. 



Alte sugestii

Film de promovare a Vrancei autentice, realizat de Consiliul Județean Vrancea: ”Vrancea – the land of pure nature”
Hanul Odobești adus la lumină
Februarie, Faur, Făurar
Cum să faci parte din Visit Vrancea?