Proiectul de restaurarea a clădirii fostului Tribunal Vrancea a fost încheiat oficial

Proiectul de restaurarea a clădirii fostului Tribunal Vrancea a fost încheiat oficial


Proiectul privind consolidarea și restaurarea clădirii fostului Tribunal Vrancea, edificiu monument istoric, a fost încheiat astăzi oficial în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul consiliului județean, beneficiar al investiției.

Cu o valoare de 34.814.018 de lei (21.363 316 lei – valoare eligibilă și 13.450.701 lei – contribuție neeligibilă din FEDR, bugetul național și bugetul consiliului județean), proiectul a fost unul extrem de important pentru imaginea orașului și a județului la nivel național și internațional.

Edificiul arată acum ca în vremurile sale cele mai bune, a fost inclus în circuitul turistic și dat spre administrare Muzeului Vrancei. „Această clădire, fost palat al Justiției devenit un Palat al viticulturii, este o clădire cu o dimensiune interactivă. Ea a fost gândită nu doar să tezaurizeze istoria viticulturii la este de Carpați ci un loc în care să fie expuse elemente arhaice de fabricare a vinului. Avem chiar un atelier de procesare a strugurilor cu toate obiectele pe care le utilizau viticultorii în acele vremuri”, a punctat directorul Muzeului Vrancei, Valentin Muscă.

Sursă text : Jurnal de Vrancea 

Alte sugestii

𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐳𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢, 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚.
Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2023
Hologramele generalului Eremia Grigorescu și eroinei Măriuca Zaharia, gazdele Mausoleului Eroilor din Mărășești
Vrancea Memorial
Vrancea – tărâm de poveste: tradiții, istorie, arhitectură