Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Organizatie Non-Guvernamentala


Address

P6FJ+96, Focșani 627395, Romania

Despre

Dacă ați găsit animale sălbatice aflate în dificultate, puteți contacta Centrul nostru.

Persoană de contact:
Dr. George Vlad
Tel: 0721 458 338
Zilnic, multe animale sălbatice sunt accidentate si chiar ucise din cauza impactului activităților omenești. O parte dintre aceste animale ajung la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice – ACDB de la Petrești, intr-un loc in care noi încercam sa le redam viața, integritatea fizica si capacitatea de a fi reintroduse in habitate naturale.

La Centrul de Reabilitare, animalele rănite ajung din cauza unor situații dramatice care le pun in pericol viața. Medicii veterinari, biologii si voluntarii intră în alertă încercând adesea sa facă miracole: sa refacă capacitatea locomotorie a unui pui de urs cu laba amputata de tren, sa hrănească doi pui orfani de râs, sa hrănească din două în două ore un pui de căprior rătăcit de mamă sau să scoată alicele din aripa unei pasări împușcate. Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice este unul dintre cele mai eficiente locuri autorizate din Romania în care se poate reabilita un animal sălbatic.
În cadrul centrului activează atât personal profesionist (medici veterinari, biologi, specialiști în faună sălbatică, etc.) dar și voluntari implicați în activitățile de administrare zilnică, astfel încât de la o lună la alta reușim să ne îmbunătățim rata de supraviețuire și reabilitare a animalelor sălbatice. Credem cu tărie, că împreună, vom asigura o îmbunătățire a procesului de salvarea a vieții animalelor aflate în pericol!

Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice este autorizat pentru reabilitarea animalelor sălbatice la nivel național. Având însa în vedere procedurile operaționale de intervenție rapida in anumite cazuri grave, timpul de intervenție necesar pentru deplasări pe distante foarte mari constituie un factor de care trebuie ținut cont in asumarea cazului respectiv. In acest context, pentru operativitate, Centrul va asigura cu prioritate intervențiile la nivel regional iar cazurile situate in proximitatea unor Centre de reabilitare situate in alte regiuni ale tarii vor fi direcționate către acestea.

*sursă text și foto

Photo Gallery

Alte sugestii

Asociația Hope and Love for LIFE

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociatia Viitor pentru Femei

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociația Eu, tu și ei

Organizatie Non-Guvernamentala

ASOCIATIA MONUMENTE IN VRANCEA

Organizatie Non-Guvernamentala

Asociația PropatriaVOX

Organizatie Non-Guvernamentala