Zona Turistica Tulnici-Lepșa-Gresu

Zona Turistica Tulnici-Lepșa-Gresu


Address

Lepșa 627369, Romania

Situata pe DN 2D la circa 75 km de orasul Focsani, de-a lungul riului Putna, intr-o zona de un pitoresc coplesitor, localitatea LEPSA incearca sa devina un pivot al turismului romanesc. Veche asezare de padurari si crescatori de animale, fructificind avantajele zonei montane in care este amplasata, aceasta localitate a cunoscut o dezvoltare deosebita in ultimii ani. S-au constuit adevarate cartiere de case de vacanta printre care si pensiuni turistice si agroturistice.

Ca atracții turistice enumeram:

Rezervația geologică și peisagistică „Cascada Putnei”. Dupa confluenta cu pârâul Tisița, râul Putna curge printr-o vale îngustă, săpată de-a lungul vremii în gresii dure. Apele tumultoase ale Putnii au săpat în mod diferențiat, în funcție de duritatea rocilor, formând o cădere de peste 12 m, iar zona este cunoscuta sub numele de „Cascada Putnei”.
Vizitează cascada Putnei și lasă o recenzie!

Rezervatia naturala Cheile Tisitei

Așezată în inima munților și dealurilor vrâncene, Lepsa este o oaza de liniște și frumusețe. Drumeții in sălbăticia Cheilor Tisiței, refacere și odihna pe malurile Putnei, într-un peisaj mirific.

Una dintre principalele atracții ale zonei atât pe timp de vara, cât și în sezonul rece este rezervația naturală Cheile Tisiței. Aici, pârâul Tisița a săpat o vale adâncă între Tisaru Mare si măgura Râpa Caprei, formând aceste chei de o deosebita frumusețe. 

Rezervația naturală, aflată la 850 de metri altitudine, măsoară 4,5 km lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei. Dacă vizitați rezervația, cu puțin noroc puteți întâlni pe versanții stâncoși câteva capre negre, specie ocrotita prin lege. Tot aici trăiește și o pasăre de dimensiuni mici, denumita fluturașul de stânca.
Află mai multe despre Cheile Tișiței

Mânăstirea Lepșa

Poarta hramurile: Nașterea Maicii Domnului (biserica mare), Sfânta Treime (paraclisul), Izvorul Tămăduirii și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (aflată în construcție), Teodosie de la Brazi (paraclisul).

A fost ctitorita in jurul anului 1774 de către un monah rus, Kipsa. Așezământul a fost distrus in 1929, dar picturile au rămas neatinse.

Odată cu venirea comuniștilor la putere, mânăstirea dispare ca așezământ monahal, urmând sa intre înapoi în circuit în anul 1990. Constituie un punct de atracție al localității Lepșa prin prisma localizării sale, într-un cadru natural ofertant.

În incinta sa este așezat Schitul Lepșa, obiectiv de patrimoniu cultural, clădit pe o temelie din piatră de râu, cu pereți din scânduri și acoperișul din șindrilă.
Mânăstirea Lepșa

Alte sugestii

Stațiunea Soveja