Cascada Putnei

Cascada Putnei

Atracție naturală


Address

DN2D, Romania

Despre

 Cascada Putnei este o arie protejată de interes național situată în județul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici, în apropierea satului Lepșa. 
    Destinație preferată de foarte mulți turiști, Cascada Putnei ne întâmpină în toate anotimpurile cu peisaje absolut încântătoare. Aflată la 72 de km de Municipiul Focșani, o puteți găsi cu ușurință urmând indicatorul de pe partea stângă a drumului național 2D, sensul de mers spre Târgu Secuiesc.  Spectaculozitatea cascadei se datorează detaliilor albiei modelată prin eroziunea selectivă a rocilor și  marmitelor, care obligă șuvoiul de apă să sară dintr-o scobitură în alta.  Căderea de apă măsoară 76 m lungime și diferența de nivel de 14 m, iar apa se strânge într-un lac cu adâncimea de aproximativ 12 metri.
    Cascada Putnei a fost declarată Monument al Naturii în anul 1973; atunci au fost realizate și primele amenajări pentru vizitare. În prezent Cascada Putnei este inclusă în Parcul Natural Putna Vrancea, ca zonă de management durabil.  Pentru a vă bucura în siguranță de spectacolul naturii, respectați spațiul special delimitat și indicatoarele amplasate în zonă.

Sursă text și imagini:
Marius Adrian Coviltir-Salvamont Vrancea
https://www.facebook.com/Muntii-Vrance

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Golul Lepșei

Atracție naturală

Crângul Petrești

Atracție naturală

Rezervația Pădurea Merișor

Atracție naturală

Lacul fără fund de la Vintileasca, Vrancea

Atracție naturală

Refugiul Pândar din Parcul Natural Putna Vrancea

Atracție naturală