Hanul Odobești adus la lumină

Hanul Odobești adus la lumină


Secția de Etnografie a Muzeului Vrancei

Întrucât unii dintre stejari - frumoși de altminteri, la exterior - puneau în pericol turiștii, angajații și casele tradiționale, aceștia au fost tăiați (Cu toate aprobările și avizele!). După cum se vede la stejarul din fața Hanului Odobești, trunchiul fusese măcinat complet în interior de cari, încât în timpul tăierii s-a frânt în bucăți. În acest moment ne ocupăm de eliberarea copacilor igienizați și doborâți. Cerem scuze vizitatorilor pentru neplăcerile create de această operațiune, dar este necesară pentru siguranța tuturor și pentru a pune în valoare casele tradiționale de la Secția de Etnografie. În ce privește Hanul Odobești, acesta va deveni un centru de primire pentru vizitatori, un spațiu pe care-l vom amenaja cu gândul la elevii din Focșani, clădirea având parter și etaj, adică loc suficient pentru o oră de curs sau de petrecut timp util. Tot pentru ei, în primul rând, vom introduce internet wireless, ca din primăvară să-și poată face temele în acest viitor Muzeu al Satului Vrâncean.
PS: Casa Răcoasa și poarta tradițională distruse de ruperea unui stejar în iarna anului 2020 au fost refăcute integral și pot fi astăzi admirate de vizitatori.

*sursă text și foto
Urmărește pagina Muzeului Satului Vrâncean din Crângul Petrești!

Alte sugestii

𝐒𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐩𝐫𝐞𝐜𝐮𝐦 𝐬̦𝐢 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐳𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐩𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢, 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚.
Proiectul de restaurarea a clădirii fostului Tribunal Vrancea a fost încheiat oficial
Festivalul Internațional al Viei și Vinului Vrancea – Bachus 2023
Hologramele generalului Eremia Grigorescu și eroinei Măriuca Zaharia, gazdele Mausoleului Eroilor din Mărășești
Vrancea Memorial