Mausoleul Eroilor de la Mărăști

Mausoleul Eroilor de la Mărăști


Program

Închis
Vezi programul

Address

Loc. Răcoasa, DJ Focșani – Soveja

Despre

Mausoleul Eroilor Mărăşti este amplasat în satul Mărăşti, comuna Răcoasa.

Pe aceste locuri, în vara anului 1917, armata română, comandată de generalul Alexandru Averescu, a repurtat prima şi adevărata victorie împotriva armatelor germane. Pentru glorificarea eroismului ostaşilor români s-a înălţat Mausoleul Mărăşti, din iniţiativa unor ofiţeri şi generali ai Armatei a 2-a Române, care au pus bazele ,,Societăţii Mărăşti”. Construcţia a fost ridicată pe Cota 536, unde s-a desfăşurat lupta.

În ziua de 10 iunie 1928 a fost pusă piatra fundamentală a mausoleului. Monumentul este opera arhitectului Pandele Şerbănescu, iar faţadele au fost decorate cu basoreliefuri din bronz, de către sculptorul Aurel Bordenache.

La subsol se află criptele în care s-au înhumat osemintele ostaşilor români căzuţi pe aceste meleaguri, precum şi sarcofagele a patru generali: Alexandru Averescu, Arthur Văitoianu, Nicolae Arghirescu şi Alexandru Mărgineanu.

La subsol s-a organizat un mic punct muzeal cu câteva obiecte personale ale lui Arthur Văitoianu, iar la demisol s-au expus arme şi armament din timpul Primului Război Mondial.

Tur virtual: https://turvirtual.real-tour.ro/view/muzeul-vrancei/mausoleul-marasti

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Statuia Victoriei

Mausoleu

Mausoleul Eroilor din Soveja

Mausoleu

Mausoleul Eroilor de la Mărășești

Mausoleu

Mausoleul Eroilor Focșani

Mausoleu