Mausoleul Eroilor din Soveja

Mausoleul Eroilor din Soveja


Program

Închis
Vezi programul

Address

Soveja 627320, Romania

Despre

Opera arhitectului George Cristinel, construcţia Mausoleului, a cărui piatră fundamentală a fost pusă din iniţiativa Societăţii „Văduvele de Război” şi „Cultul Eroilor” în anul 1923, a durat până în anul 1928, când s-au acoperit nişele cu plăcile de marmură cu numele eroilor şi a fost inaugurat în anul 1929.

Mausoleul se înfăţişează ca o cetate din piatră, cu planul în formă de cruce şi acoperişul conceput ca o cupolă. La construcţia lui s-au folosit piatra şi marmura. În interior se află criptele în care au fost reînhumaţi 528 de români, ruşi, germani, austrieci şi unguri. În faţa criptelor s-au montat plăci de marmură pe care s-au inscripţionat numele celor înhumaţi. Osuarul adăposteşte osemintele a 1.612 ostaşi neidentificaţi. Numărul militarilor germani comemoraţi este de 279, înhumaţi în  anul 1917.

Alături, într-o clădire situată în spatele Mausoleului, s-a amenajat un Muzeu în care s-a expus material  foto – documentar şi armament folosit de ostaşii români în timpul luptelor din Primul Război Mondial.

Tur virtual: https://turvirtual.real-tour.ro/view/muzeul-vrancei/mausoleul-soveja 


Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Statuia Victoriei

Mausoleu

Mausoleul Eroilor de la Mărăști

Mausoleu

Mausoleul Eroilor de la Mărășești

Mausoleu

Mausoleul Eroilor Focșani

Mausoleu