Muzeul de Științe ale Naturii Focșani

Muzeul de Științe ale Naturii Focșani


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Republicii 10, Focșani, Romania

Telefon

Despre

Apariţia şi dezvoltarea Muzeului de Științe ale Naturii din Focşani sunt legate de numele profesorului Anghel (Anghelie) Bardan, care a fost şi directorul muzeului de la înfiinţare şi până la 19 septembrie 1961.

Piesele care au constituit expoziția de bază, au fost colectate și conservate de Profesorul Bardan, aparținând colecției personale, la care a lucrat cu multă pasiune și dăruire. Din anul 1961, conducerea muzeului este preluată de profesorul Carol Nagler.

În prezent, secția de Științe ale Naturii funcționează temporar într-un nou imobil din strada Republicii, din Focșani, cu „expoziția permanentă de animale vii”, care prezintă peste 290 de exemplare din 34 de specii de pești, reptile, păsări și mamifere. patrimoniul conservat este sistematizat în colecții și depozitat în totalitate.

În prezent, patrimoniul secției cuprinde peste 53.000 de piese biologice. colecția de insecte numără 35.943 exemplare. Reprezentativă este fam. Panorpidae (ord. mecoptera) cu speciile: panorpa șusteri, panorpa pseudoalpina și panorpa antiporum, specii noi pentru știință, semnalate și descrise pentru prima dată de etmologul vrâncean Carol Nagler.

Colecția de ornitologie cuprinde 1.190 exemplare păsări naturalizate, 532 exemplare balguri, 64 cuiburi și 417 ouă. patrimoniul natural mai cuprinde mamifere naturalizate 102 piese, 3.817 piese moluște precum și piese ce aparțin altor grupe sistematice. patrimoniul natural mai cuprinde mamifere naturalizate 102 piese, 3.817 piese moluște, precum și piese ce aparțin altor grupe sistematice.

Sursă text și poze: 

Photo Gallery

Alte sugestii

Muzeul Țării Vrancei

Muzeu

Muzeul de Istorie şi Arheologie Focșani (Casa Alaci)

Muzeu

Muzeul Mixt Adjud

Muzeu

Muzeul Vrancei

Muzeu

Secția de Etnografie din Crângul Petrești

Muzeu