Căldările Zăbalei

Căldările Zăbalei

Atracție naturală


Despre

În cadrul ariei protejate, turismul este unul de drumeție, cu un număr relativ mic de turiști, fapt generat în principal de caracterul izolat al zonei, cea mai apropiată localitate aflându-se la o distanță de cca 20 km. Accesul se poate face fie pe 2 poteci marcate, fie pe drumul forestier Mișina (ce pornește din Nereju Mic și merge paralel cu valea Zăbalei), dar care este adesea impracticabil cu autoturismul. Posibilitățile de cazare sunt legate de o cabană forestieră și 3 cantoane silvice, toate localizate în interiorul ariei protejate, însă cu circuit închis.

În apropierea comunei Nereju se află zonele montane Dealul Negru şi Lapoș (altitudine 1400 m) şi Căldările Zăbalei (arie protejată pe cursul albiei râului Zăbala).

Datorită suprafeței relativ mare comparativ cu a altor arii naturale protejate din vecinătate şi datorită diversității habitatelor și speciilor, situl are un larg potențial pentru a fi frecventat de toate categoriile de turiști: de tranzit, de circuit, sportivi și amatori de drumeții, culturali, viti-turiști (există podgorii importante în zonă) și ecoturiști.

Tot acest cadru natural şi cultural istoric invită orice turist să aibă o atitudine adecvată și să conștientizeze importanța protejării mediului natural, pentru a contribui la conservarea biodiversității ariei naturale.

Sursă text: http://caldarilezabalei.ocolulsilvicnaruja.ro/
Sursă poze: Pagina de Facebook Cheile Zăbalei

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Golul Lepșei

Atracție naturală

Crângul Petrești

Atracție naturală

Rezervația Pădurea Merișor

Atracție naturală

Lacul fără fund de la Vintileasca, Vrancea

Atracție naturală

Refugiul Pândar din Parcul Natural Putna Vrancea

Atracție naturală