Crângul Petrești

Crângul Petrești

Atracție naturală


Address

Crângul Petreşti, Romania

Despre

Crângul Petresti, o oază de verdeață la doar câțiva kilometri de orașul Focșani. Puteți vizita aici Muzeul Satului Vrâncean!

Crângul Petrești este localizat în apropierea Municipiului Focșani, în partea de NNE a acestuia. El reprezintă principalul spaţiu de agrement ce deserveşte oraşul, de aceea presiunea antropică asupra sa este din ce în ce mai mare. Ţin să menţionez că o parte din crâng este o zonă protejată protejată fiind o rezervaţie de arhitectură şi tehnică populară vrânceană.

Zona de agrement Crângul Petrești reprezintă o “insulă de pădure într-o mare de câmpie” cu o suprafaţă de 130 ha. Vegetaţia ce alcătuieşte aceasta pădure este compusă preponderent din stejar (Quercus robur) cu exemplare ce au vârste de peste 100 de ani. În timp datorită fenomenului de uscare a arborilor în acest Crâng au fost plantate exemplare de arbori şi arbuşti cu valoare ornamentală, cu preponderență pini, (Pinus silvestris, Pinus nigra).

Crângul Petrești este un refugiu pentru câteva exemplare faunistice, a căror prezenţă o pot confirma, prin observaţii de teren. Aici în crâng se zbat să trăiască printre deşeuri, grătare şi zgomot exemplare de : căprior (Capraeolus capraeolus), vulpe (Vulpes vulpes), veveriţa (Sciurus vulgaris).

Pâlcul de pădure are şi un potenţial avifaunistic ridicat, și se pot observa în libertate: mierla (Turdus merula), ciocârlia (Alauda arvensis), ciocănitoarea (Dendrocopus major), cucul (Cucculus canorus).

Sursă Video (Youtube): MLV Studio
Sursă text: invrancea.ro
Sursă poze: Pagina de Facebook Crângul Petrești

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Golul Lepșei

Atracție naturală

Rezervația Pădurea Merișor

Atracție naturală

Lacul fără fund de la Vintileasca, Vrancea

Atracție naturală

Refugiul Pândar din Parcul Natural Putna Vrancea

Atracție naturală

Pădurea Reghiu - Scruntaru

Atracție naturală